علت سلولیت ران پا چیست و برای درمان چه باید کرد؟

سلولیت ران یا لیپودیستروفی ژینوئید به حالتی گفته می‌شود که در اثر آن چاله‌هایی بر روی سطح پوست ایجاد می‌شوند. علت ایجاد این چاله‌ها وجود تعداد زیادی سلول چربی بزرگ در زیر پوست است. این سلول‌های چربی به شکل تعدادی طناب یا تیغه‌ی فیبروزی تجمع پیدا کرده و سطح پوست را پایین می‌کشند.

سلولیت ران ممکن است دلایل متعددی داشته باشد که در این بین می‌توان به مواردی ازجمله عوامل ژنتیکی، تنگ شدن لایه‌های خارجی پوست، عدم تعادل هورمونی، برخی داروهای ایجاد کننده‌ی احتباس آب، التهاب بافت، مشکلات دستگاه لنفاوی، سیگار کشیدن، مصرف الکل، استفاده از لباس‌های تنگ و حتی استرس اشاره کرد.

سلولیت ران یک عارضه‌ی شایع بوده و حدود 85 درصد از خانم‌ها را درگیر می‌کند. این عارضه به ندرت در آقایان دیده می‌شود. توصیه می‌شود که در زمان مناسب برای درمان سلولیت اقدام کنید چراکه این عارضه با افزایش سن تشدید می‌شود.

اگر در مورد سلولیت ران های خود نگران هستید می‌توانید با مراجعه به پزشک خود در مورد روش‌های مناسب رفع این مشکل اطلاعات کسب کنید.

ممکن است انجام جراحی پلاستیک به شما توصیه شود ولی ابتدا روش‌های طبیعی و تغییرات سبک زندگی و همچنین استفاده از دارو برای مقابله با سلولیت مورد بحث قرار خواهند گرفت. اگر اطلاعات کافی برای تغییر سبک زندگی، ورزش کردن، رژیم غذایی و کاهش استرس به منظور مقابله با سلولیت را ندارید، بهترین کار مشورت با پزشک خواهد بود.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی انواع خدمات پوستی، روش‌های جوانسازی، درمان سلولیت و یا برای رزرو نوبت در کلینیک پوست و مو رازی با شماره تلفن‌های ۰۲۱۴۵۳۷۹ تماس حاصل فرمایید.

راه‌های مقابله با سلولیت ران و باسن


روش‌های خاصی برای مقابله و رفع سلولیت در مناطق مختلف بدن وجود دارند که به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از این روش‌ها کاربرد موضعی دارند در حالی که روش‌های دیگر بیشتر بر روی بعد داخلی بدن تمرکز می‌کنند. هدف همه‌ی این روش‌ها یکسان بوده و به کاهش سلولیت در بدن کمک می‌کنند.

راه‌های مقابله سلولیت ران و باسن

کاهش وزن و ورزش

ممکن است شنیدن آن برای شما سخت باشد ولی اگر قصد استفاده از دارو را نداشته باشید، کاهش وزن برای از بین بردن سلولیت ران و باسن ضروری خواهد بود. البته این امر بستگی به این خواهد داشت که علت اصلی بروز سلولیت شما چربی اضافه باشد یا خیر. دو روش برای این کار وجود دارند. اول این که با استفاده از یک رژیم غذایی وزن خود را کاهش داده و منتظر نتایج بمانید. برای گرفتن نتیجه‌ی بهتر لازم است تا تمرینات مربوط به ران و باسن مثل اسکات را انجام دهید. تکنیک مناسب برای شما تا حد زیادی به علت اصلی ایجاد سلولیت بستگی خواهد داشت.

کاهش وزن و ورزش

کاهش سطح استروژن

این روش نیز با رژیم غذایی مرتبط است، اما ارتباط آن با رژیم غذایی متفاوت است. برای این کار، نیازی به رژیم غذایی کم کالری نیست، بلکه باید غذاهایی که موجب افزایش سطح استروژن در خانم‌ها می‌شوند را از برنامه‌ی غذایی خود حذف کنید. به طور کلی، این غذاها شامل شیر، پنیر، فرآورده‌های سویا و برخی از میوه‌ها و مغزیجات مثل پسته می‌باشند.

فردی که قصد از بین بردن سلولیت از روی پوست خود را دارد، باید مصرف این خوراکی‌ها را تا حد امکان کاهش دهد. ممکن است از خود سؤال کنید که چرا خانم‌هایی با سایز بزرگ دچار این مشکل می‌شوند در حالی که مردان بزرگ‌تر با همان مقدار چربی در بدن به آن دچار نمی‌شوند. علت این امر نقش مؤثر استروژن در تشکیل سلولیت است، زیرا میزان این هورمون در آقایان بسیار کمتر از خانم‌هاست.

آب بیشتری بنوشید

ممکن است تعجب کنید که مصرف آب بیشتر تا حد بسیار زیادی به کاهش سلولیت از روی سطح پوست کمک می‌کند. البته در صورتی که هم اکنون آب کافی مصرف می‌کنید احتمال اینکه مصرف بیشتر آب برای شما مؤثر باشد کم خواهد بود. ولی اگر همانند اکثر افراد در طول روز آب کافی مصرف نمی‌کنید انجام این کار می‌تواند مفید باشد.

مصرف آب کافی برای جنبه‌های دیگر سلامتی مثل بهبود سلامت ذهنی و تمرکز نیز اهمیت زیادی خواهد داشت. برای اکثر افراد توصیه می‌شود که هر روز مقداری بیشتر از حالت طبیعی خود آب بنوشند.

سلولیت

ماساژ سلولیت

این روش به طور واضح یک روش آزمون و خطاست، زیرا نمی‌توان به طور دقیق مدت زمان ماساژ و فشار مورد نیاز را تعیین کرد. یک عامل تعیین کننده‌ی مهم نیز ژنتیک فرد مبتلا و نحوه‌ی پاسخگویی بدن وی نسبت به ماساژ در ناحیه‌ی مورد نظر خواهد بود. استفاده از محلول‌های دارویی مثل رویتول به همراه ماساژ دادن سلولیت، بهترین شانس برای جذب کامل مواد معدنی و عناصر موردنیاز به منظور مقابله با سلولیت را به شما خواهند داد.

ماساژ به تنهایی تأثیر چندانی نداشته و تنها حس شما را بهتر خواهد کرد. این روش بخشی از روش‌های متعدد مورد استفاده (ورزش کردن، کرم‌های ضد سلولیت و غیره) برای مقابله با سلولیت است.

کرم و لوسیون

مطالعات نشان داده‌اند که برخی از کرم‌ها و لوسیون‌ها می‌توانند در مقابله با سلولیت موثر باشند.

برای جلوگیری از ایجاد راش از استفاده از کرم یا لوسیون، ابتدا باید مقدار کمی از محصول را بر روی یک ناحیه کوچک از پوست تست کنید. اگر پس از گذشت 48 ساعت هیچ واکنشی دیده نشود، می‌توانید مقدار بیشتری از محصول را استفاده کنید. محصولات حاوی کافئین ممکن است آب سلول‌ها را کاهش داده و سلولیت را کمتر کنند. برای حفظ نتیجه، باید روزانه از این محصولات استفاده کنید.

محصولاتی که حاوی 0.3 درصد رتینول هستند نیز می‌توانند در رفع سلولیت مؤثر باشند. برخی از افراد گزارش داده‌اند که با استفاده از این محصولات، سلولیت آن‌ها کاهش یافته است. رتینول می‌تواند باعث ضخیم شدن پوست شود و میزان سلولیت را کاهش دهد. قبل از دیده شدن اثر، نیاز است تا حداقل 6 ماه از این محصول استفاده کنید.

اگر تمایل به استفاده از کرم یا لوسیون برای سلولیت دارید، بهتر است ابتدا آن را بر روی یک ناحیه کوچک از پوست تست کنید، زیرا برخی از افراد نسبت به این مواد حساسیت دارند.

تست کردن محصول بر روی یک ناحیه کوچک از پوست از نظرات دیگر نیز اهمیت دارد. برخی از افراد پس از استفاده از محصولات حاوی آمینوفیلین اضطراب و تپش قلب گزارش داده‌اند. افرادی که از اسپری آسم استفاده می‌کنند باید هرگز از محصولات حاوی آمینوفیلین استفاده نکنند، زیرا حتی کرم‌های حاوی این ماده می‌توانند به مشکلات تنفسی منجر شوند.

سلولیت

مکمل‌های غذایی

برخی از افراد می گویند استفاده از مکمل‌های حاوی کافئین، عصاره‌ی هسته‌ی انگور و جینکوبیلوبا می‌توانند سلولیت را کاهش دهند.

متخصص پوست می‌تواند قبل از انجام هرگونه عمل زیبایی غیر ضروری به شما کمک کند تا روش مناسب برای مقابله با عارضه را پیدا کنید. همیشه بهتر است به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنید تا درک بهتری از عارضه‌ی شما داشته باشد. نتایج ایجاد شده نیز به تجربه و مهارت پزشک شما بستگی خواهند داشت.

متخصصین پوست درک کاملی از پوست و ساختارهای آن داشته و می‌توانند بهترین و موثرترین روش‌های درمانی را به شما ارائه کرده و به سؤالات شما پاسخ دهند.

دیگر روش‌های درمانی

روش‌های متعددی تأییدیه‌ی سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) را داشته و می‌توانند برای درمان سلولیت مورد استفاده قرار بگیرند. می‌توانید برای انتخاب بهترین روش درمانی به متخصصین پوست، زیبایی و جراحی پلاستیک مراجعه کنید. شما می‌توانید از روش‌های درمانی غیر تهاجمی و کم تهاجمی مثل روش‌های زیر استفاده کنید:

  • شاک ویو تراپی. انرژی امواج صوتی شاک ویو باعث تقویت گردش خون و افزایش انعطاف پذیری پوست در ناحیه‌ی مورد درمان خواهند شد.
  • لیزر درمانی. سلولیز یک روش درمانی لیزری است که در طی آن پزشک با استفاده از اشعه‌ی لیزر اقدام به سوزاندن بافت چربی اضافه و برداشتن بافت های فیبروز مسئول سلولیت می‌کند.
  • رادیوفرکانس. در این روش در ناحیه‌ی مورد نظر گرما ایجاد شده و سلول‌های چربی اضافه در آن حل می‌شوند.
  • اولتراسوند. امواج فراصوت در این روش می‌توانند بافت چربی را از بین برده و نهایتاً سلولیت را کاهش دهند.
  • کرایولیپولیز. سلول‌های چربی منجمد شده و سلولیت کاهش پیدا می‌کند.
  • کربوکسی تراپی. در این روش دی اکسید کربن به لایه‌ی درم پوست تزریق شده و منجر به کاهش سلولیت می‌شود.
  • مواد تزریقی و فیلر. ممکن است پزشک به شما تزریق پلی لاکتیک اسید و QWO را توصیه کند تا بتوان با تولید بیشتر کلاژن و الاستین با سلولیت مقابله کرد. این کار پوست را نرم خواهد کرد.
  • اندرمولوژی. در این روش از دستگاه‌های ساکشن غلتکی به منظور ماساژ چربی‌ها استفاده می‌شود.

شاک ویو تراپی

علاوه بر این ممکن است انجام عمل‌های تهاجمی‌تری مثل موارد زیر نیز لازم باشد:

  • لیپوساکشن با کمک لیزر
  • سابسیژن یا سلفینا. در این روش‌ها بافت های فیبروز ایجاد کننده‌ی سلولیت با استفاده از سوزن مخصوص بریده می‌شوند.
  • رهاسازی دقیق بافت با استفاده از ساکشن. همانند سابسیژن در این روش نیز بافت های فیبروز ایجاد کننده‌ی سلولیت بریده می‌شوند. بدین صورت بافت های زیرین محل گودی‌های سلولیت را پر کرده و این چاله‌ها کمتر می‌شوند.

ماندگاری هر یک از این روش‌های درمانی متفاوت بوده و ممکن است در برخی پس از گذشت 6 ماه سلولیت مجدداً بروز پیدا کند در حالی که در روش‌های دیگر این عارضه تا 1 سال از بین می‌رود.

آخرین مقالات

مشاوره رایگان شبانه روزی