یکی از مهمترین تصمیماتی که بیمار باید بگیرد، انتخاب روشهای کاشت مو است: که شامل روش FUT، نواری، یا FUE هستند. در روش کاشت واحد فولیکولی مو (FUT، برداشت مو به روش نواری)، یک لایهی بلند و نازک از بافت از ناحیه اهدا کننده در پشت و دو طرف پوست سر خارج شده و واحدهای فولیکولی فرد از آن نوار از طریق برش استریو میکروسکوپی برداشته میشوند. لبه های زخم پس از آن بسته میشوند و یک اسکار تکی و به طور کلی اسکار ریز به جای میماند. در روش برداشت واحد فولیکولی (FUE) مو از طریق برشهای دایرهای کوچک بر روی یک ناحیه خیلی بزرگتر از ناحیه اهدا کننده برداشت میشود که زخم های ریز، گرد و سفید بر جای میگذارد.
برداشت واحد فولیکولی (FUE) و کاشت واحد فولیکولی مو (FUT) اساسا روشهای متفاوتی نسبت به روش برداشتن مو هستند. هدف هر دو روش جدا سازی گرافت های واحد فولیکولی مو از پوست سر برای کاشت مو است. بنابراین در حالی که روش FUE و FUT اغلب به عنوان دو روش کاملا جداگانه مقایسه میشوند، این دقیقا درست نیست. تفاوت اصلی این روشها این است که در روش FUT گرافت های واحد فولیکولی در یک نوار نازک دراز از ناحیه اهدا کننده برداشت میشوند، در حالی که در روش FUE گرافتها به صورت جداگانه استخراج میشوند. نتایج روش کاشت مو با هر دو روش مشابه است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص روش های کاشت مو به شیوه ی FUT و FUE یا تعیین وقت قبلی در کلینیک زیبایی رازی میتوانید با شماره های 02188334029 و 02188333259 تماس حاصل فرمایید.
کاشت واحد فولیکولی مو (FUT) چیست؟
روش کاشت واحد فولیکولی مو شامل استخراج یک نوار اهدا کننده از ناحیه اهدا کننده با استفاده از یک چاقوی جراحی است. ناحیه اهدا کننده معمولا یک ناحیه در طرفین و پشت پوست سر است. هنگامی که نوار اهدا کننده برداشته میشود، به گرافت های تکی تقسیم میشود که اغلب کوچکتر از واحدهای فولیکول هستند. پس از این، جراحان فولیکول های تکی یا گروهی کوچک را در نواحی دریافت کننده میکارند. این روش همیشه یک اسکار خطی را از قطر چند میلیمتر تا بیش از 5 میلیمتر به جای میگذارد. متاسفانه، عرض این اسکار پیش از عمل جراحی غیر قابل پیش بینی است.
روش برداشت واحد فولیکولی (FUE) مو چیست؟
روش برداشت واحد فولیکولی (FUE) مو، نسبت به روش FUT شامل برداشت تعداد زیادی واحدهای فولیکولی از ناحیه اهدا کننده بزرگتر است، این روش همچنین شامل حداکثر مقدار گرافت های موجود است. علاوه بر این، جراح هر واحد فولیکولی تکی را به صورت تک تک برش میدهد و با انجام این کار، زخمها بسیار کوچکتر و کمتر قابل توجه هستند. فولیکولهای استخراج شده سپس به نواحی طاس منتقل میشوند. این فرآیند میتواند بسیار طولانی باشد. گاهی اوقات فرآیندهای عمل به چندین جلسه کوتاه تقسیم میشوند.
مزایای اصلی
یکی از مزایای اصلی روش کاشت واحد فولیکولی مو (FUT یا نواری)، ارائه بیشترین بازده مو است، بهطوریکه این روش، در بسیاری از موارد، بهترین گزینه برای بیمار است. دلایل زیادی برای این موضوع وجود دارد، از جمله دقت برش استریو میکروسکوپی و توانایی برداشت بهطور موثر از ناحیه انتخابی بیشتر از ناحیه اهدا دهنده.
از طرفی، روش برداشت واحد فولیکولی (FUE)، مزایایی دیگری دارد. در این روش، در محل اهدا کننده، اسکار خطی به جای نمیگذارد و زمان بهبودی در این روش سریع تر است. هنگامی که هدف اصلی بیمار، زمان روش کاشت موهایش خیلی کوتاه باشد یا به سرعت فعالیتهای شدید را از سر بگیرند، روش FUE ایدهآل است. همچنین، روش برداشت واحد فولیکولی مو (FUE)، زمانی که خطر ابتلا به یک زخم عریض وجود دارد و یا زمانی که سستی پوست سر امکان برش نواری را فراهم نمیکند، میتواند بهکار گرفته شود.
بیمار گاهی اوقات ممکن است روش FUE را برای جلوگیری از ایجاد لکه اسکار خطی در ناحیه اهدا کننده انتخاب کند، حتی اگر اسکار به راحتی با موها قابل پوشاندن باشد. در نتیجه، هر روشی که بیمار راضی باشد و بهترین نتیجه را به او ارائه میدهد، میتواند برای او مناسب باشد.
کیفیت گرافت: FUT در مقابل FUE
در هر دو روش، مهم است که به منظور به دست آوردن حداکثر بهرهوری زیبایی از ترمیم مو گرافتهای واحد فولیکولی با کیفیت بالا کاشته شوند. گرافت های کیفیت بالا گرافت هایی هستند که از ثابتترین قسمت ناحیه اهدا کننده به دست میآیند، سالم و بدون آسیب هستند و حاوی یک لایه محافظ بافت اطراف فولیکول ها میباشند. درم محافظ باعث کاهش آسیب مکانیکی در هنگام قرار دادن شده و از خشک شدن گرافتها زمانی که خارج از بدن هستند جلوگیری میکند.
در روش FUT ابتدا نوار از پوست سر برداشته میشود و سپس با هدف برش استریو میکروسکوپها، واحدهاي فوليكولي با دقت با بافت محافظت دست نخورده جدا میشوند. این فرآیند معمولا دارای پیوندهای با کیفیت بالا میباشد، به خصوص زمانی که دستیاران بالینی خیلی زیاد در برش استریو میکروسکوپی آموزش دیدهاند.
در روش FUE، جراح، واحدهای فولیکولی را از ناحیه اهدا کننده یکی یکی استخراج میکند. خطر برش عرضی واحد های فولیکولی در طول برداشت وجود دارد، زیرا تنها قسمت بالای فولیکول میتواند به طور مستقیم تجسم شود. جهت فولیکول های مو تنها در زیر سطح پوست میتواند ارزیابی شود. در نتیجه، واحدهای فولیکولی در طول روش FUE نسبت به روش FUT بیشتر در معرض آسیب دیدگی یا کنده شدن لایه محافظتی خود قرار میگیرند. برای بحث بیشتر در مورد این مسئله، کیفیت گرافت: چالش FUE را ببینید. اگر جراح به اندازه کافی برش عمیق در پوست ایجاد نکند، ممکن است واحد فولیکولی بدون بخش مهم پایین فولیکول استخراج شود و ممکن است برای کاشت زنده نماند. این عوامل میتوانند سبب كاهش کیفیت یا آسیب به گرافت ها شوند، و باعث شکننده تر شدن و باعث رشد ضعیف گرافت ها میشوند.
با تکنولوژی کاشت مو رباتیک به روش FUE، کیفیت گرافتها در روش FUE بهتر است و در مقایسه با تکنیک های FUE دستی محکمتر هستند، و به این ترتیب این تفاوت مهم بین روشهای FUT و FUE کاهش مییابد.
استفاده از موی اهدا کننده: FUT در مقابل FUE
تفاوت دیگر بین روش FUT و FUE، نسبت واحدهای فولیکولی هستند که از قسمت میانی ناحیه اهدا کننده برداشته میشوند. واحدهای فولیکولی در لبه های بیرونی ناحیه اهدا کننده، به دلیل پیشرفت فرآیند طاسی، بیشتر احتمال دارد که در طول زمان از دست بروند، اما واحدهای فولیکولی که از قسمت میانی بخش اهدا کننده گرفته میشوند در برابر طاسی مقاومتر هستند.
در روش FUT، نوار اهدا کننده از قسمت میانی ناحیه دائمی گرفته میشوند، در حالی که در روش FUE، واحدهای فولیکولی از یک ناحیه بسیار وسیع تر برداشت میشوند تا تعداد کافی از پیوندها را به دست آورند. که احتمال بیشتری دارد که در روش FUE، برخی از واحدهای فولیکولی با گذشت زمان در روند طاسی از دست بروند.
در روش FUE، جراح تنها میتواند در حدود یک فولیکول در هر پنج فولیکول در یک ناحیه داده شده یا 20٪ (در مقایسه با 100٪ استفاده از FUT یا نوار) را برداشت کند. از این رو، جراح ممکن است تلاش کند که مو را از حاشیههای بالایی و پایین ناحیه اهدا کننده برداشت کند تا موهای کافی برای کاشت داشته باشد. در حال انجام این کار، آنها ممکن است مو را در معرض کیفیت ضعیف یا غیر دائمی بودن قرار دهند. اگر موی زیادی از قسمت میانی ناحیهی دائمی گرفته شده باشد، ممکن است منجر به ناحیه اهدا کننده کم پشت مرئی شود.
در روش برداشت واحد فولیکولی، زخمها اگر چه کوچک هستند، اما باز رها میشوند تا بهبود یابند و صدها تا هزاران اسکار کوچک به جای میگذارند. اگر چه به آسانی مشخص نیست، این زخم واحدهای فولیکولی مجاور را تحریف میکند و جلسات بعدی را دشوارتر میکند. این یک عامل اضافی است که کل موجودی اهدا کننده مفید در روش FUE را محدود میکند. در روش FUT، زخم به یک خط تکی ادغام میشود، حتی پس از چندین روش.
اگر چه تکنیکها و ابزارهای جدید به طور قابل توجهی میزان برش عرضی و آسیب در طول فرایند استخراج را کاهش میدهند، ناتوانی در دسترسی کامل به بخش میانی ناحیه دائمی در روش کاشت مو هنوز هم میزان کل مو موجود در روش FUE را محدود میکند. این نشان دهنده زیانهای قابل توجهی در روش FUE است؛ زیرا موجودی محدود ناحیه اهدا کننده عامل اصلی جلوگیری از بازسازی کامل مو در بسیاری از بیماران، به ویژه افرادی است که طاسی متوسط تا پیشرفته دارند.
زخم ناحیه دهنده
زمانی که به زخمهای باقیمانده پس از انجام روشهای FUT و FUE در ناحیه اهدا کننده موها توجه میشود، تفاوتهای چندگانه وجود دارد. در روش FUT، یک نوار از ناحیه اهدا برداشته میشود و سپس لبههای زخم بسته میشوند و یک اسکار ریز تکی به جای میگذارند. اگر موهای فرد کوتاه شود، زخم میتواند قابل مشاهده باشد، اما معمولاً با مو پوشیده میشود و دیگر قابل مشاهده نخواهد بود. اگر فرد قبلاً روش FUT را تجربه کرده باشد و نوار دیگری برداشته شود، اسکار اولیه حذف میشود و به جای آن یک اسکار خطی برای بیمار باقی میماند، بدون توجه به تعداد روشهای FUT.
در روش FUE، زخمهای نقطهای سفید که پس از جراحی باقی میمانند میتوانند دشوار بهنمایش درآیند، حتی اگر موهای فرد کوتاه باشند. اگر بیمار به دنبال روش دوم یا سوم FUE باشد، زخمهای نقطهای از روشهای بعدی به زخمهای باقیمانده از روش اول اضافه میشوند. این موضوع میتواند واحدهای فولیکولی مجاور را تحریف کند و جلسات بعدی را دشوارتر کند. این یک عامل اضافی است که موجودی اهدا کننده را در روش FUE محدود میکند.
آیا یک شخص میتواند هر دو روش FUT و FUE را انجام دهد؟
بله، میتوان روش FUT را بهرهمندی از روش یا روشهای دیگر در مراحل ابتدایی برای حداکثر سازی بازدهی اولیه استفاده کرد، اما در جلسات بعدی ممکن است پوست سر برای انجام فرآیندهای FUT یا نواری خیلی تنگ و محکم شود، یا اسکار اهدا کننده عریضتر از انتظارات شود. در صورتی که پوست سر برای انجام فرآیندهای FUT یا نواری خیلی تنگ و محکم شود، پزشک میتواند به روش FUE در جلسات بعدی تغییر مسیر دهد. در نهایت، جراح ممکن است از روش FUE برای برداشتن واحدهای فولیکول استفاده کند و سپس آنها را در زخم عریض میکارد و آن را مخفی میکند.
در صورتی که روش FUE اولاً انجام شود و بازدهی کمتر از انتظارات پزشک باشد، بیمار باید تصمیم بگیرد که آیا برای فرآیند عمل دیگر یا جراحیهای بعدی به روش FUT تغییر مسیر دهد یا خیر.
آیا باید به متخصص FUT یا FUE مراجعه کنید؟
هر دو روش FUT و FUE تکنیکهای بسیار خوبی هستند، اما دارای علائم بالینی مختلفی هستند. برای ارائه بهترین مراقبت از بیماران، پزشکانی که کاشت مو انجام میدهند باید در هر دو روش تخصص داشته باشند و بتوانند هر دو روش را ارائه دهند. برای اطلاعات بیشتر، به بخش “چرا باید پزشکی را انتخاب کنید که در هر دو روش تخصص داشته باشد” مراجعه کنید.