در بسیاری از موارد، تقارن صورت ممکن است در اثر برجستگی یا فرورفتگی بیش از حد چانه از بین برود. هر کدام از این شرایط را میتوان با جراحی برجسته کردن چانه که تحت عنوان منتوپلاستی نیز شناخته میشود، اصلاح کرد. چانه را میتوان با روشهای مختلفی ازجمله تزریق ژل و تزریق چربی به چانه تغییر شکل داد که محبوبترین آنها از طریق پروتز است. این روش چانهای قوی جهت تعادل بیشتر در خصوصیات چهره ایجاد میکند.
پروتز چانه میتواند به خوشتراش کردن خط فک و چانه کمک کند. با اینکه بیشتر افراد ابتدا به سایر نواقص چهره توجه میکنند، اما داشتن یک چانه با ابعاد متناسب میتواند در ایجاد توازن در چهره تاثیر شگرفی داشته باشد. متخصص کلینیک زیبایی رازی میتواند چانهای با ساختار بهتر، طبیعی و ظریفتر را با استفاده از پروتز ایجاد کند تا در نتیجهی آن اعتماد بنفس فرد افزایش یابد.
برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره یا رزرو نوبت با شمارههای 02188334029 و 02188333259 تماس حاصل فرمایید.
پروتز چانه چیست؟
برجستهسازی چانه یا افزایش حجم چانه با استفاده از پروتز یک عمل جراحی زیبایی متداول است که میتواند ظاهر چانه یا خط فک را بهبود بخشد. عمل جراحی پروتز چانه میتواند به ایجاد تعادل بهتر در نسبتهای زیبایی صورت کمک کرده و یک چانهی به عقب رفته را اصلاح کند. برجسته کردن چانه میتواند به تنهایی یا همراه با جراحی رینوپلاستی، لیپوساکشن گردن و کانتورینگ، یا جراحی لیفت صورت انجام شود تا تناسبات زیبایی صورت متعادل گردند. اصلاحات ناشی از برجسته کردن چانه عبارتند از«
- متعادل کردن ساختار صورت با اصلاح چانهی ضعیف یا فرو رفته. فرورفتگی چانه ممکن است به دلیل نقص مادرزادی، تحلیل استخوان ناشی از افزایش سن و یا حتی ضربه به صورت باشد.
- متناسب کردن یک بینی برجسته با سایر اجزای صورت.
- خوش فرم کردن ظاهر گردنی که بیش از حد نرم و گوشتی است.
متقاضیان عمل
متقاضیان عمل جراحی ایمپلنت چانه معمولاً دارای چانهای فرورفته هستند که متناسب با سایر اجزای صورت نیست. اگر به طور کلی احساس خوبی در مورد خودتان دارید اما چانهای کوچک دارید که موجب نارضایتی شما از ظاهر خودتان میشود، میتوانید مورد مناسبی برای عمل برجسته کردن چانه باشید. افرادی که دارای خصوصیات زیر هستند، گزینههای مناسبی برای پروتز چانه میباشند:
- ناهنجاریهای اسکلتی قابل توجه در صورت
- نقص و عدم تقارن اساسی در خط فک
- هر شخصی که نیاز به اصلاح ارتودنسی عمده دارد.
مزایا
- پروتز چانه بی خطر و موثر است.
- خوشتراش شدن خط فک
- بهبود تناسب اجزای صورت
- قابل تنظیم بر اساس نیازهای خاص بیمار
- ایجاد ظاهری جوان
- روشی دائمی جهت دستیابی به چانهای قوی
انواع پروتز چانه
بیشتر پروتزهای چانه سیلیکونی هستند، اما برخی از آنها از پلیاتیلن و یا مواد دیگر ساخته شدهاند. بیشتر جراحان زیبایی به طور انحصاری از پروتزهای سیلیکونی استفاده میکنند زیرا بافت نرم و مستحکم آنها برای جوانسازی صورت ایدهآل است. برای این منظور از یک روش جایگیری دقیق استفاده میشود که امکان اصلاح پروتز را در صورت لزوم فراهم میکند. پروتز چانه در اشکال مختلفی است. سه نوع از متداولترین آنها عبارتند از:
پروتز چانه آناتومیک
پروتز چانه آناتومیک مرکزی موجب برجسته شدن وسط چانه شده و ظاهری مثلثی و ایدهآل را برای صورت بیمار ایجاد میکند. اندازه کوچک این پروتز قرار دادن آن از میان برشها در دهان بیمار را آسان کرده و بیماران معمولاً تورم بسیار کمی در حین بهبودی تجربه میکنند.
پروتز چانه آناتومیک کشیده
این پروتز شبی به پروتز مرکزی است اما در امتداد خط فک امتداد مییابد. این پروتز خط فک شخص را پر کرده و موجب پهن و برجسته شدن چانهی وی میگردد. تغییر شکل خط فک به بیماران جهت دستیابی به شکل مثلثی و زیبای صورت که بسیاری از افراد به دنبال آن هستند کمک میکند.
پروتز فک نیمه مربع
این پروتز تا بالا خط فکی که پهن است امتداد دارد و ظاهری مربعی را برای چانهی شخص ایجاد میکند. فکهای مرعبی اغلب به عنوان خط فک ایدهآل برای مردان در نظر گرفته میشوند.
روش پروتز چانه
شکل و اندازهی پروتز چانه پیش از جراحی تعیین میشود. در حین جراحی پروتز چانه، برشی در چین زیر چانه یا داخل دهان در محل اتصال لب و لثه ایجاد میشود. پاکتی جهت قرارگیری پروتز ایجاد میگردد. پس از قرار دادن پروتر بر روی استخوان، بخیههای ریزی برای بستن برش استفاده میشوند. بیحسی موضعی، آرامبخش داخل وریدی یا بیهوشی عمومی جهت راحتی بیمار در طول جراحی پروتز چانه مورد استفاده قرار میگیرد.
پس از عمل
این عمل معمولاً تا ۲ ساعت بطول میانجامد. نواری بر روی پوست قرار میگیرد تا پروتز را در طول تورم معمول پس از جراحی در محل خود نگه دارد.
بهبودی
درد و تورم خفیف پس از جراحی وجود خواهد داشت. درد را میتوان با داروهای تجویز شده توسط پزشک کنترل کرد. افزایش حجم چانه میتواند موجب سفت شدن پوست گردد. این وضعیت با کشیده شدن پوست و مطابقت با چانهی جدید، برطرف میشود. جویدن در ابتدا مشکل خواهد باشد بنابراین در روزهای اول پس از جراحی باید از مایعات و غذاهای نرم استفاده شود. بیشتر بیماران میتوانند فعالیتهای معمول خود را پس از ۷ تا ۱۰ روز از سر بگیرند. از انجام فعالیتهایی که در آنها ممکن است به صورت آسیب برسد باید به مدت چند هفته پرهیز کرد. پس از شش هفته قسمت عمدهی تورم فروکش میکند. در این زمان، نتایج جراحی بیشتر قابل مشاهده خواهد بود. برشهای ایجاد شده در دهان جای زخمهای قابل مشاهدهای بر جای نخواهند گذاشت. برشهایی که در زیر چانه ایجاد میشوند نامحسوس هستند، بنابراین هیچ جای زخمی مشاهده نمیشود.
میزان ماندگاری نتایج
نتایج قابل مشاهدهی پروتز چانه را میتوان پس از یک ماه مشاهده کرد. ممکن است جایگیری پروتز در موقعیت نهایی و ایجاد ظاهری طبیعی و ظریف تا یک سال طول بکشد. معمولاً پروتز چانه برای همیشه ماندگار نیست و ممکن است در آینده نیاز به جراحی دیگری باشد.
خطرات و عوارض
- کبودی و تورم
- بیحسی
- ممکن است پروتز حرکت کند و نیاز به جراحی اصلاحی جهت تغییر موقعیت آن باشد.
هزینه
هزینهی جراحی شامل حقالزحمه جراح، حقالزحمه متخصص بیهوشی در صورت نیاز، هزینهی اتاق عمل، پروتز و پانسمان خواهد بود.