علت فرورفتگی و گودی زیر چشم ژنتیک، افزایش سن و سبک زندگی

یشتر افراد با نگاه کردن در آینه متوجه گودی و کبودی زیر چشم خود می‌شوند.دلایل زیادی می‌تواند باعث ایجاد گودی زیر چشم شود از جمله ژنتیک و سبک‌های زندگی متفاوت خیلی موثر هستند که با توجه به پیشرفت علم می توان با شناخت دلایل آن و تغییر سبک زندگی از آن‌ها پیشگیری نمود. دلایلی از قبیل خواب نامنظم و کمبود ویتامین و کم آبی بدن و دلایل دیگر .با توجه به  پیشرفت علم تا حد قابل توجه‌ای می توان آن را درمان و بهبود داد و از پیشرفت آن جلوگیری نمود.

علت فرورفتگی زیر چشم


بیشترین موارد فرورفتگی زیر چشم با کیفیت تغذیه و سطح سلامت فرد در ارتباط هستند. با اصلاح این عوامل، فرو رفتگی زیر چشم بدون نیاز به درمان های بعدی از بین می‌رود. برای جلوگیری از فرورفتگی مجدد زیر چشم، می‌توان از وقوع علت ها جلوگیری یا آنها را در زمان مناسب درمان کرد. در زیر چند مثال از مسائل تاثیر سلامتی و سبک زندگی بر پوست زیر چشم ها آورده شده است:

کم آبی(دهیدراتاسیون

کم آبی (دهیدراتاسیون) کم آبی یا دهیدراتاسیون به معنی نداشتن آب کافی در بدن است و یکی از شایع‌ترین علل فرورفتگی زیر چشم‌هاست. مصرف زیاد قهوه، نوشابه و نوشیدنی‌های بسته بندی شده می‌تواند اثرات دیورتیکی داشته باشد که ممکن است منجر به دهیدراتاسیون شود.

کمبود ویتامین

کمبود ویتامین کمبود ویتامین C، ویتامین K و آهن می‌تواند باعث فرو رفتگی زیر چشم‌ها شود. ویتامین C به جذب آهن کمک می‌کند و کبودی را کاهش می‌دهد، در حالی که ویتامین K وظیفه تشکیل لخته در خون را بر عهده دارد. کمبود یکی از این دو ویتامین می‌تواند منجر به کبود شدگی آسان، پوست ناسالم و فرورفتگی زیر چشم شود.

مشکلات خواب

مشکلات خواب

کمبود خواب می‌تواند باعث ظاهر فرورفتگی زیر چشم شود. داشتن یک الگوی خواب مناسب می‌تواند به درمان این وضعیت کمک کند. خواب ناکافی یا با کیفیت پایین می‌تواند باعث فرورفتگی و تغییر رنگ پوست زیر چشم‌ها شود. برای داشتن خواب با کیفیت خوب، موارد زیر را رعایت کنید:

  1. بیشتر اوقات روی تخت خواب بخوابید.
  2. خواب رفتن بیشتر از ۳۰ دقیقه طول نکشد.
  3. بیشتر از یکبار در هر شب از خواب بیدار نشوید.
  4. هنگام شب بیش از ۲۰ دقیقه بیدار نشوید.

پیری

کلاژن، که فراوان‌ترین پروتئین بدن انسان است، به پوست قدرت و انعطاف می‌دهد. با پیری، بدن تمایل به از دست دادن کلاژن دارد، و این کاهش به ویژه زیر پوست چشم‌ها قابل ملاحظه است. کاهش کلاژن باعث می‌شود که چشم‌ها به داخل کاسه چشم بروند و این باعث فرورفتگی زیر چشم‌ها می‌شود.

وزن

اکثر افراد می خواهند که اول از همه در صورتشان وزن کم کنند. گاهی اوقات این کاهش وزن آنقدر قابل ملاحظه است که باعث می شود عروق خونی زیر چشم، برجسته شوند و پوست شفاف گردد که باعث ایجاد ظاهر فرورفته در چشم ها می شود.

همچنین کاهش وزن چشم گیر موجب کمبود مواد مغذی می شود که می تواند منجر به فرو رفتگی زیر چشم ها شود.

ژنتیک

ممکن است فرورفتگی زیر چشم ها به علت ژنتیک یا DNA فرد ایجاد شود. یک مثال از تاثیر DNA این است که موقعیت چشم ها در کاسه چشم به شدت به ژنتیک وابسته است.

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن

 

سیگار کشیدن باعث می شود تا کلاژن و خاصیت کشسانی پوست از بین برود. این از بین رفتن می تواند موجب افتادگی پوست صورت شود و باعث شود تا چشم ها فرورفته شوند.

حساسیت

حساسیت های می توانند باعث شوند تا چشم ها فرورفته شوند و زیر آن ها دایره هایی سیاه رنگ ایجاد شود. این اثرات می توانند به التهاب در عروق خونی ریز زیر چشم یا مسدود شدن راه بینی نسبت داده شوند که می تواند مرتبط با آلرژی باشند.

التهاب سینوس

سینونس های ملتهب یکی دیگر از مقصران فرو رفتگی زیر چشم ها هستند. احتقان بینی و فشار علامت هایی از عفونت سینوس هستند و باید به پزشک اطلاع داده شوند.

ضربه

هر آسیبی به صورت یا استخوان های اطراف چشم می تواند باعث شود تا چشم ها فرو رفته شوند. اکثر شکستگی های چشم تا یک هفته یا یک ماه خوب می شوند. گرچه بسیاری از شکستگی ها، ترکیدن کاسه چشم هستند که در آن ها لبه استخوانی چشم دست نخورده باقی می ماند، اما کف نازک کاسه چشم پاره می شود یا ترک می خورد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

اگر فرورفتگی چشم شروع به بدتر شدن کند، فرد باید به پزشک مراجعه کند.

علائم اضافی که حاکی از مشکلات دیگر هستند، شامل موارد زیر می باشند:

  •  احتقان راه های بینی
  • خارش، خشکی یا قرمزی چشم
  • بی حالی که تداوم دارد
  • کاهش وزن بیش از حد یا غیرمعمولی یا مشکلات اشتها
  • تعوع یا مشکلات گوارشی
  • سردرد

بر اساس معاینه فیزیکی یا علائم، پزشک ممکن است برای تعیین علت فرورفتگی چشم، تست های بعدی را درخواست کند.

اکثر اوقات، فرورفتگی زیر چشم ها مربوط به بیماری های تهدید کننده حیات نیست. اگر با پیری یا ژنتیک در ارتباط باشند، معمولا باعث ایجاد مشکلات دیگری نمی شوند.

درمان پزشکی


روش‌های درمان فرورفتگی زیر چشم:

فرورفتگی زیر چشم ناشی از عواملی مانند حساسیت‌ها و مشکلات سینوسی می‌تواند با داروها درمان شود. این درمان‌ها شامل آنتی‌بیوتیک‌ها برای عفونت سینوس و آنتی‌هیستامین‌ها برای قطره‌های چشمی برای حساسیت می‌باشند.

فیلرهای پوستی شامل تزریق هیالورونیک اسید به بافت حساس، مستقیماً زیر چشم‌ها، انجام می‌شوند.

جراحی بهترین روش برای درمان شکستگی چشم، بازگرداندن حالت طبیعی چشم و در صورت آسیب، تعادل حجم کاسه چشم آسیب دیده است.

دورنمای کسی که فرورفتگی زیر چشم دارد چیست؟


برای اکثر افراد، فرورفتگی زیر چشم، بخشی عادی از فرآیند پیری است؛ بنابراین تنها نگرانی موجود، مربوط به جنبه‌های ظاهری و اعتماد به نفس فرد است. خوشبختانه، روش‌های درمانی زیادی در بازار موجود هستند؛ مانند مرطوب‌کننده‌ها و عمل‌های غیرتهاجمی مثل فیلرهای پوستی برای کاهش ظاهر فرورفتگی چشم‌ها. اگر برای فرورفتگی زیر چشم‌ها نگرانید یا علائم دیگری همراه با آن دارید، به یک پزشک مراجعه کنید.

آخرین مقالات

مشاوره رایگان شبانه روزی