لابیاپلاستی روشی است که به منظور اصلاح لابیا انجام میگردد. لابیا به چینهای پوستی یا لبهای ورودی واژن گفته میشود. در حقیقت لابیاپلاستی به کوچک کردن یا شکل دهی مجدد لابیای کوچک ( یا لبهای داخلی) گفته میشود که البته تعدادی از بانوان متقاضی اصلاح شکل لابیای خارجی، کلاهک کلیتورال و برجستگی ناحیه شرمگاهی( به ناحیه مثلثی شکل قسمت فوقانی دستگاه تناسلی گفته میشود که توسط موهای شرمگاهی پوشانده میشود) نیز هستند. متخصص و جراح پلاستیک پس از انجام معاینات اولیه روش درمانی مناسب را به بیمار پیشنهاد میدهد تا پاسخگویی همه نیازها و خواستههای او باشد.
جراحی لابیاپلاستی چگونه است؟
اندازه و شکل لابیا در زنان مختلف متنوع است. برخی از زنان لابیای کوچکتری دارند که این موضوع ممکن است منجر به نارضایتی و اختلالاتی مانند درد و ناراحتی در زمان پوشیدن لباسهای تنگ یا در حین رابطه جنسی شود. به همین دلیل، بسیاری از زنان به دنبال جراحی لابیاپلاستی برای کوچک کردن یا تغییر شکل لابیای خود هستند. این جراحی شامل کمک به کوچک کردن لابیا به نحوی است که لابیای کوچک بیرون نیاید و رضایت بسیاری از بیماران را به دنبال دارد.
علاوه بر این، جراحی برجستگی ناحیه شرمگاهی نیز انجام میشود که شامل خارج کردن چربی به منظور کوچک کردن این ناحیه میباشد. همچنین، لیفت این ناحیه و کوچک کردن آن پس از بارداری یا کاهش وزن با هدف برداشتن پوست اضافی و بازگرداندن این ناحیه به شکل اصلی خود انجام میشود.
علاوه بر این، جراحی کوچک کردن کلاهک کلیتورال نیز شامل برداشتن پوست اضافی به منظور کوچک کردن حجم این ناحیه و مشخص شدن کلیتوریس به منظور بهبود لذت جنسی است.
چه افرادی میتوانند متقاضی جراحی لابیاپلاستی باشند؟
در برخی موارد، انجام عمل جراحی برای همه افراد مناسب نیست. پیش از انجام هرگونه جراحی، جراح باید سلامت کلی بیمار را بررسی کند و اطمینان حاصل کند که بیمار متقاضی مناسبی برای انجام عمل جراحی است. در صورتی که شما از شرایط زیر برخوردارید، میتوانید متقاضی انجام این عمل جراحی باشید:
- سلامت کامل: شما باید از سلامت کامل برخوردار باشید و به استعمال دخانیات نپردازید.
- نارضایتی از ظاهر: در صورتی که از ظاهر لابیای خود رضایت ندارید یا دچار درد جسمانی هستید، میتوانید عمل جراحی را انجام دهید.
- آگاهی از خطرات و عوارض: شما باید با خطرات و عوارض احتمالی جراحی آشنا باشید.
- پیروی از نکات پس از جراحی: شما باید پس از جراحی از همه نکاتی که به شما گوشزد میشود پیروی کنید.
آیا لابیاپلاستی تحت بیهوشی انجام میشود؟
با توجه به شرایط خاص هر فرد و نوع جراحی مورد نیاز، پزشک از بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی استفاده خواهد کرد. بیهوشی یک روش ایمن و موثر است که گاهی اوقات با برخی خطرات همراه است. متخصص جراحی پلاستیک و متخصص بیهوشی در این رابطه اطلاعات لازم را در اختیار بیمار قرار خواهند داد. بیمار باید اطلاعات کاملی را در ارتباط با نوع داروهایی که مصرف میکند را در اختیار پزشک قرار دهد. وجود هرگونه آلرژی باید به پزشک اطلاع داده شود. این اطلاعات باید کاملاً دقیق باشند تا پزشک دید بهتری در ارتباط با شرایط بیمار به دست بیاورد.
خطرات و عوارض بالقوه لابیاپلاستی چیست؟
جراحی مدرن یک روش کاملا ایمن است اما در برخی موارد احتمال بروز خطرات و عوارض بالقوه وجود دارد. برخی از خطرات و عوارض احتمالی لابیاپلاستی به شرح زیر میباشد:
- خونریزی شدید، درد، تورم و تشکیل لخته خون
- نامتقارن بودن دو لابیا
- تشکیل بافت اسکار غیر عادی
- تاخیر در فرایند بهبود زخم
- عفونی شدن زخم
- نارضایتی بیمار از نتیجه جراحی
- تغییر در حس یا بی حس شدن ناحیه مورد نظر
- بروز عوارضی که نیاز به جراحی مجدد را مطرح میکند.
- خطرات یا عوارض مرتبط با بیهوشی (از قبیل واکنش به داروی بیهوشی، مسمومیت، آلرژی، ترومبوز عمیق وریدی، آمبولی ریوی، عوارض قلبی و ریوی)
مراقبتهای قبل از عمل شامل چه مواردی است؟
قبل از انجام جراحی لابیاپلاستی یا دیگر جراحیهای مشابه، مهم است که نکات زیر را در نظر داشته باشید:
1. تناسب اندام و سلامت جسمانی: داشتن تناسب اندام و سلامت جسمانی به تسریع فرایند بهبود کمک میکند. بنابراین، قبل از جراحی، مطمئن شوید که از نظر فیزیکی در وضعیت مناسبی قرار دارید.
2. داروها و مواد مصرفی: فهرست کاملی از داروهایی که استفاده میکنید را به پزشک خود ارائه دهید، زیرا ممکن است پزشک دستور قطع مصرف برخی از آنها را دهد. همچنین، از استعمال دخانیات خودداری کنید.
3. اطلاعات پزشکی: متخصص بیهوشی و جراح پلاستیک نیاز دارند که سابقه پزشکی خود را از جمله اطلاعات مرتبط با بیماریهای خاص، داروهای مصرفی، سابقه بیهوشی یا آلرژیها را دریافت کنند.
4. داروهای خاص: اگر از داروهای خاصی استفاده میکنید که ممکن است منجر به لخته شدن خون یا خونریزی شدید شوند، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
5. آزمایشات قبل از جراحی: پزشک ممکن است نیاز داشته باشد که قبل از جراحی، آزمایشهایی مانند آزمایش خون، عکسبرداری توسط اشعه ایکس و نوار قلب انجام دهید.
6. مراقبتهای بعد از عمل: محل استراحت کردن خود بعد از عمل را در منزل مشخص کنید و وسایل مورد نیاز را در دسترس خود قرار دهید. همچنین، از یکی از دوستان یا اعضای خانواده خود بخواهید که حداقل به مدت ۲۴ ساعت در منزل از شما مراقبت کنند.
با رعایت این نکات و دستورات پزشک، میتوانید برای جراحی لابیاپلاستی یا دیگر جراحیهای مشابه، آمادگی لازم را داشته باشید و پس از عمل، بهبودی سریعتری را تجربه کنید.
مراقبتهای بعد از عمل شامل چه مواردی است؟
پزشک اطلاعات مرتبط با مراقبتهای بعد از جراحی را در اختیار شما قرار خواهد داد که برخی از این موارد به شرح زیر میباشند:
- نحوه مراقبت از ناحیه جراحی شده ( احتمالاً شما به استفاده از پد بهداشتی نیاز خواهید داشت)
- داروهایی که باید به منظور کاهش درد و کاهش ریسک بروز عفونت مصرف کنید.
- نکات مرتبط با نحوه دوش گرفتن و حمام رفتن
- زمان لازم برای استراحت در منزل
- فعالیتهایی که انجام دادن آنها ممنوع است.
- زمان شروع مجدد فعالیت ورزشی و امور شخصی
- نحوه مراقبت از ناحیه جراحی شده و به طور کلی سلامت عمومی بدن
- زمان مراجعه بعدی به مطب پزشک
در صورتی که شما پس از جراحی دچار هر یک از علائم زیر شدید باید فوراً به پزشک خود اطلاع دهید:
- در صورتی که دچار لرز یا تب بالای ۳۸ درجه سانتیگراد شدید.
- در صورتی که خونریزی شدید داشته باشید.
- در صورتی که قرمزی اطراف بخیهها بدتر شود.
- در صورتی که درد یا حساسیت و سایر مشکلات بدتر شود.
آیا بافت اسکار پس از جراحی قابل مشاهده است؟
به وجود آمدن بافت اسکار یک بخش غیر قابل اجتناب در هر نوع عمل جراحی تهاجمی است. جراح پلاستیک قبل از انجام عمل جراحی با شما در خصوص محل به وجود آمدن بافت اسکار صحبت میکند و تلاش مینماید بافت اسکار به حداقل برسد. به طور کلی پزشک بخیهها را درون خطوط طبیعی بدن ایجاد میکند که با گذر زمان از بین میروند و جلب توجه نخواهند کرد.
آیا احتمال نیاز به جراحی مجدد وجود دارد؟
در اکثر موارد نیازی به جراحی مجدد وجود ندارد اما گاهی اوقات جراحی دوم به منظور اصلاح عوارض یا ناهنجاریهای خفیف ضرورت پیدا میکند که خیلی شایع نیست.
هزینه جراحی لابیاپلاستی چقدر است؟
هزینه جراحی در انواع مختلفی از عملها اهمیت زیادی پیدا میکند. به طور کلی هزینه جراحی به عوامل مختلفی از قبیل تجربیات پزشک، نوع عمل جراحی و موقعیت فیزیکی مطب او بستگی دارد. برخی از فاکتورهای که در تعیین هزینه جراحی نقش دارند به شرح زیر میباشند:
- دستمزد پزشک
- هزینههای مرتبط با بستری شدن در بیمارستان یا وسایل جراحی
- هزینه بیهوشی
- هزینه داروهای تجویز شده
- هزینه لباس بیمارستان
- آزمایشات تخصصی
شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص هزینه درمان با پزشک خود مشورت کنید.