مراقبت بعد از کاشت ریش(بعد از کاشت ریش چه باید کرد؟)

کاشت ریش مانند جراحی کاشت موی معمولی است که بر روی سر انجام می‌شود، تنها با این تفاوت که کاشت موی سر روی جمجمه و کاشت ریش روی صورت انجام می‌شود. به همین دلیل توصیه‌های مراقبت بعد از کاشت ریش تقریباً مانند مراقبت بعد از کاشت موی سر است.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی کاشت ریش و یا برای رزرو نوبت در کلینیک پوست و مو رازی، با شماره تلفن‌های ۰۲۱۴۵۳۷۹ تماس حاصل فرمایید.

بایدها و نبایدهای بعد از کاشت ریش 


در این مقاله، با توصیه‌های مربوط به مراقبت بعد از کاشت ریش آشنا خواهید شد تا بتوانید بعد از این عمل انتظار چه مواردی را داشته باشید. معمولاً جراح معالجتان دستورالعمل کامل را در اختیارتان قرار می‌دهد تا بعد از عمل به مشکل برنخورید.

درد 

با توجه به اینکه جراحی کاشت ریش تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود، بدون درد است. اما پس از جراحی وقتی اثر داروی بی‌حسی از بین می‌رود، درد خفیفی در ناحیه اهدا و ناحیه کاشت مو احساس می‌شود که ممکن است چند روز ادامه داشته باشد. مصرف داروهای تجویز شده و استفاده از کمپرس سرد به تسکین درد کمک می‌کند.

ورم 

صورت بعد از کاشت ریش به مدت سه تا پنج روز کمی متورم خواهد بود. انتظار می‌رود که ورم ناحیه کاشت مو و اطراف آن در روز چهارم به بیشترین حد خود برسد. ورم یکی از عوارض شایع کاشت ریش است و به هیچ وجه خطرناک نیست. کمپرس سرد درمان خانگی موثری برای کاهش ورم است. همچنین ممکن است جراح دارویی را برای کاهش ورم تجویز کند.

خارش 

بایدها و نبایدهای بعد از کاشت ریش

خارش یکی دیگر از عارضه‌های شایع بعد از کاشت ریش است و ممکن است در ناحیه دریافت کننده روی صورت و همچنین ناحیه اهدا کننده روی سر احساس شود. سعی کنید در مقابل میل شدید به خاراندن سر و صورتتان مقاومت کنید. اگر خارش غیرقابل کنترل و غیرقابل تحمل شد، موضوع را به جراح معالجتان اطلاع بدهید تا دارو برای رفع خارش تجویز کنند.

وضعیت خوابیدن 

پس از کاشت ریش نیز مانند کاشت موی سر باید حداقل به مدت یکی دو شب در وضعیت نشسته بخوابید. سعی کنید سرتان هنگام خواب با زاویه 45 درجه بالاتر از بدن قرار بگیرد. دو یا سه بالش زیر سر بگذارید تا سر بالا بیاید. به این ترتیب ورم بعد از عمل کم می‌شود و احتمال خونریزی به حداقل می‌رسد.

شستن صورت

احتمالاً متخصص از شما می‌خواهد که صورتتان را به مدت 24 ساعت نشویید، اما از فردای روز عمل می‌توانید سر و صورتتان را بدون هیچ مشکلی بشویید. شستن صورت را طی سه مرحله زیر انجام بدهید:

  • مرحله اول: مقدار فراوانی لوسیون را به ناحیه کاشت ریش بزنید و بگذارید لوسیون 10 ـ 15 دقیقه روی صورتتان باقی بماند تا پوسته‌هایی که روی زخم‌های محل کاشت مو ایجاد شده است، نرم و شل شود.
  • مرحله دوم: موهای سر و ریش را با شامپوی تجویز شده بشویید. مقدار کمی شامپو را روی کف دستتان بریزید و با احتیاط به ناحیه کاشت مو بزنید.
  • مرحله سوم: پوست ناحیه کاشت مو را با نوک انگشتان به آرامی ماساژ بدهید. پوست را محکم نمالید. اجازه بدهید که پوسته‌های زخم خودش جدا بشود. صورتتان را بعد از اتمام شستشو با زدن ضربات ملایم حوله کاغذی خشک کنید.

مراحل بالا را ده تا چهارده روز ادامه بدهید تا پوسته‌های زخم به تدریج کنده شود. پوسته‌های زخم را به هیچ وجه دستکاری نکنید و نخارانید.

اصلاح 

بایدها و نبایدهای بعد از کاشت ریش

ناحیه کاشت مو را به مدت حداقل یک ماه اصلاح نکنید. ناحیه اهدا را می‌توانید بعد از یک هفته اصلاح کنید، هرچند بهتر است چند هفته صبر کنید.

دوران بهبود

هفت تا ده روز طول می‌کشد تا فولیکول‌های موهای کاشته شده خودشان را به سیستم خون‌رسانی ناحیه دریافت مو متصل کنند. انتظار شوک ریزش مو را پس از گذشت سه تا چهار هفته از درمان داشته باشید. رویش مجدد موها بعد از سه تا چهار ماه شروع خواهد شد. نشانه‌های رویش مو در ماه‌های پنجم تا ششم بعد از جراحی مشاهده می‌شود. نتیجه نهایی بعد از گذشت یک سال مشخص می‌شود.

 

 

دیگر توصیههای مربوط به مراقبت بعد از کاشت ریش 

بعد از کاشت ریش، این توصیه‌ها را رعایت کنید:

  • استفاده از کمپرس سرد: کمپرس سرد می‌تواند علائمی مانند خونریزی، ورم و درد را کاهش دهد. اما حتماً فشار زیادی روی ناحیه کاشته شده وارد نکنید، زیرا ممکن است موهای کاشته شده به دلیل فشار جدا شوند.
  • دست نزنید یا ناحیه کاشت مو را دستکاری نکنید: از کندن رویه زخم یا دستکاری ناحیه کاشت مو خودداری کنید. در غیر این صورت، خطر جدا شدن موهای کاشته شده افزایش می‌یابد و ممکن است به عفونت دچار شوید. بهتر است وسوسه کردن رویه‌های زخم را کنترل کنید و بگذارید رویه‌های زخم به طور طبیعی و هنگام شستشوی صورت خود بریزند.

سوالات متداول مربوط به کاشت ریش


جراحی کاشت ریش چگونه انجام می‌شود؟

جراحی کاشت ریش چگونه انجام میشود

اگر تصمیم به جراحی کاشت ریش گرفته‌اید، احتمالاً سوالاتی درباره مراحل این فرآیند دارید. تکنیک‌های کاشت ریش در واقع تفاوت چندانی با کاشت موی سر ندارد.

موهای مورد نیاز برای کاشت ریش از نواحی پشت یا دو طرف سر برداشته می‌شود؛ زیرا موهای این نواحی مقاومت بالایی دارند و دائمی هستند، بنابراین از آن‌ها برای جراحی کاشت مو استفاده می‌شود.

موهای مورد نیاز با استفاده از روش‌های استخراج واحد فولیکولی (FUE) یا کاشت واحد فولیکولی (FUT) از ناحیه اهدا جدا می‌شوند. با این حال، موهای اهدایی باید با دقت بسیار و به زاویه‌های مناسب کاشته شوند تا نتیجه نهایی به شکل طبیعی ظاهر شود.

بسیاری از بیماران روش FUE را برای استخراج مو ترجیح می‌دهند، زیرا در این روش فولیکول‌های پیوندی یک به یک از پوست سر جدا می‌شوند و نیازی به ایجاد برش در پشت سر ندارد.

چند گرفت مو برای کاشت ریش مورد نیاز است؟

تعداد گرفت‌های مورد نیاز برای کاشت ریش به پرپشتی و ضخامت موهای فعلی صورتتان و میزان پوشش مورد نظرتان بستگی دارد. برای مثال، کاشت ریش کامل نسبت به ریش بزی به تعداد گرفت‌های بیشتری نیاز دارد. برای کاشت ریش کامل ممکن است تا سه هزار گرفت و برای کاشت ریش بزی تا هزار و پانصد گرفت مورد نیاز باشد. اما باید توجه داشت که این تعداد ممکن است برای هر بیمار متفاوت باشد.

چه افرادی متقاضی ایده‌آل کاشت ریش به شمار می‌آیند؟

معیار خاصی برای متقاضیان عمل کاشت ریش وجود ندارد. تمام آقایانی که از پرپشتی موهای صورتشان راضی نیستند، می‌توانند این عمل را انجام بدهند. جراح متخصص کاشت مو وضعیتتان را در جلسه مشاوره ارزیابی می‌کند و بهترین روش درمان را توصیه می‌کند.

جراحی کاشت ریش چقدر طول می‌کشد؟

جراحی کاشت ریش کامل دو تا پنج ساعت طول می‌کشد. مدت زمان عمل به پرپشتی ریش و میزان پوشش مورد نظر بیمار بستگی دارد. برای مثال برخی آقایان از پرپشتی ریششان در ناحیه اطراف ریش بزی رضایت دارند، و فقط می‌خواهند که موهای روی خط فک را پرپشت‌تر کنند.

آیا نتایج کاشت ریش دائمی است؟

بله، موهایی که در صورت کاشته می‌شود و سه تا چهار ماه بعد از عمل دوباره رشد می‌کند، دائمی است. به این ترتیب سال‌های سال می‌توانید از داشتن یک ریش پرپشت و خوش‌حالت لذت ببرید.

کاشت ریش چه عوارض جانبی و خطراتی را به دنبال دارد؟

عفونت و باقی ماندن جای زخم دو خطر اصلی مربوط به عمل کاشت ریش است، هرچند این عوارض به ندرت بروز می‌یابد و چنانچه عمل توسط جراح مجرب انجام شود، احتمال بروز آن‌ها به حداقل می‌رسد. همچنین باید دستورات پزشک در خصوص مراقبت بعد از عمل را به دقت رعایت کنید تا مشکلی در دوران بهبود برایتان پیش نیاید.

چه انتظاری باید از نتیجه عمل داشته باشم؟

هرچند نتایج برای تمام بیماران یکسان نیست، اکثر افرادی که جراحی کاشت ریش انجام می‌دهند از نتیجه عمل رضایت دارند. در عمل کاشت موی سر غالباً موی کافی در ناحیه اهدا برای پوشاندن کل سر وجود ندارد، حال آن که بعد از عمل کاشت ریش می‌توانید انتظار یک ریش پرپشت و خوش‌حالت را داشته باشید که تمام صورت را پر کرده است.

نتیجه نهایی چه مدت بعد از کاشت ریش مشخص می‌شود؟

نتیجه نهایی چه مدت بعد از کاشت ریش مشخص میشود

اگرچه بخش اصلی از فرایند کاشت مو پس از اتمام عمل به پایان می‌رسد، اما نتیجه نهایی آن بلافاصله قابل مشاهده نیست. ناحیه کاشت مو به طور فوری پس از جراحی با نقاط قرمز کوچک پر می‌شود. این نقاط قرمز در چند روز آینده محو می‌شوند و موهای کاشته شده در طی دو هفته ممکن است ریزش داشته باشند.

مجدداً رشد موها سه ماه پس از جراحی شروع می‌شود و نتیجه نهایی کاشت مو به تدریج آشکار می‌شود. بنابراین، تا زمانی که سه تا چهار ماه از جراحی گذشته نشود، بهتر است از قضاوت درباره نتیجه عمل خودداری کنید.

آخرین مقالات

مشاوره رایگان شبانه روزی