روشهای کاشت و پیوند موی طبیعی سر برای درمان طاسی در زنان و مردان

مو

بسیاری از زنان و مردان به دلایل متعددی، از دست دادن موهای خود را تجربه می‌کنند. ریزش مو در افراد مختلف می‌تواند به دلیل طاسی با الگوهای مردانه یا آلوپسی آندروژنیک، عفونت و التهاب و یا آسیب دیدگی جمجمه رخ دهد. آسیب‌های ناشی از سوختگی، تاول زدن پوست، جراحی و تصادفات می‌تواند باعث از بین رفتن دائمی موها گردد اما این موضوع را می‌توان به کمک کاشت مو بر طرف نمود. برخی از بیماری‌های التهابی مانند لیکن التهابی، لوپوس و یا اسکلودرمی موضعی نیز می‌توانند باعث ریزش و تاسی دائمی قسمتی از سر فرد شوند اما این نوع تاسی را نیز می‌توان با کاشت مو درمان نمود. خوشبختانه، پیشرفت‌های حاصل شده در دانش پزشکی، امکان انجام عمل جراحی کاشت مو را به منظور بازیابی موهای از دست رفته و به دست آوردن جوانی ظاهری، برای بیماران واجد شرایط، به خصوص آنها که به دلایل وراثتی موهای خود را از دست داده اند، فراهم کرده است.

اگرچه از زمان کاشت مو تا زمان ریشه دار شدن و رشد دوباره‌ی آن‌ها چیزی نزدیک به 9 ماه زمان لازم است اما درصد بالایی از افرادی که اقدام به کاشت مو نموده‌اند موفق به بازیابی موهای از دست رفته‌ی خود شده‌اند. ریختن موی کاشته شده و رشد مجدد آن بعد از چند ماه بسیار رایج است. دلیل این که موی کاشته شده درست در جهتی که موی طبیعی رشد می‌کند قرار می‌گیرد بعد از رشد مجدد کاملاً طبیعی و نرمال به نظر می‌رسد. و تمامی اسکارها و جای زخم ناشی از آسیب دیدگی را می‌پوشاند.

متخصصین ما در کلینیک زیبایی رازی از بهترین روش های کاشت و پیوند مو بهره گرفته تا نتایج مطلوبی برای شما به ارمغان بیاورند. اگر از فقدان موهای خود رنج می‌برید، می‌توانید با پیوند مو مشکل خود را حل کنید.  بزرگترین مزیت پیوند مو این است که فرد اعتماد به نفس خود را بازمی‌یابد. متخصصین ما در کلینیک زیبایی رازی از روش‌های کاشت مو شامل پیوند واحد فولیکولی (FUT) و استخراج واحد فولیکولی (FUE)برای ایجاد  نتیجه‌ای طبیعی استفاده می کنند.

شما می‌توانید بر اساس میل خود موهای پیوند یافته را حفظ کنید: آنها را رنگ کنید، مواد آرایشی بزنید، بشویید و با هر مدل مویی آراسته کنید. به منظور دریافت مشاوره و یا رزرو نوبت می توانید با شماره‌های 02188334029 – 02188333259 تماس حاصل فرمایید.

 

 

کاشت مو چیست؟


کاشت مو چیست؟

کاشت مو، یک عمل جراحی است که شامل برداشتن فولیکول‌های مو از هر نقطه از بدن، مانند سر، صورت و پاها، و پیوند آن به قسمت بدون مو می‌باشد. این فرایند همچنین در پیوند مو به مژه و ابرو نیز کاربرد دارد. امروزه برای کاشت مو روش‌های بسیار متنوعی وجود دارد و جراح با توجه به شرایط فرد بهترین گزینه و روش کاشت مو را برای او انتخاب می‌کند. در جدیدترین روش‌های کاشت مو فولیکول‌های مو به صورت شاخه‌ای برداشته می‌شوند و این کمک می‌کند تا نتیجه‌ی کاشت به صورت دائمی باقی بماند.

 

مزایای کاشت مو


  • عمل پیوند مو به رفع کچلی مردانه و زنانه کمک می‌کند.
  • این عمل با حداقل تهاجم همراه بوده و یک فرایند امن و بی خطر است.
  • از آنجا که از موهای طبیعی خود فرد در این فرایند استفاده می‌شود، نتیجه کاملاً طبیعی بوده و فرد می‌تواند آن را کوتاه و رنگ کند و مانند موهای طبیعی خود آرایش نماید.
  • کاشت مو می تواند تاثیر منفی کچلی بر روی ظاهر فرد را از بین ببرد. و از آنجایی که در این روش نحوه و محل کاشت مو توسط خود فرد کنترل می شود  می توان از رشد مو خارج از محل خود جلوگیری نمود.
  • همچنین با استفاده از این روش دیگر به هیچ یک از روش‌های درمانی جانبی برای رشد دوباره‌ی موها احتیاجی نیست. چرا که موی کاشته شده بعد از قرار گیری در پوست به رشد خود ادامه خواهد داد.
  • استفاده از موی طبیعی خود فرد نیز از دیگر مزایای کاشت مو محسوب می‌شود.
  • عمل پیوند مو بسیار آسان و ساده است و نتیجه‌ی آن در طی یک جلسه مشخص خواهد شد مگر این که فرد به پیوند موی زیادی احتیاج داشته باشد.
  • در بیشتر موارد برای مشاوره‌ی قبل از کاشت مو هزینه‌ای دریافت نمی‌شود. در طول انتخاب این روش باید به خاطر داشت که عمل کاشت مو یک عمل دائمی است و هزینه‌ای که بابتان پرداخت می‌شود کاملاً به صرفه است.
  • در مقایسه با استفاده از موهای مصنوعی و دیگر روش‌ها برای رشد دوباره‌ی مو صرف هزینه برای کاشت مو کاملاً مقرون به صرفه و تأثیرگذار تر است.
  • عمل پیوند مو کاملاً بی خطر است و فرد برای انجام این جراحی نیازی به بیهوشی کامل ندارد. بنابراین افرادی که از بیهوشی می‌ترسند و نسبت به آن فوبیا دارند نیز می‌توانند با استفاده از بی حسی موضعی این جراحی را انجام دهند.
  • به دلیل این که با استفاده از بی حسی موضعی درد ناشی از کاشت مو کاملاً از بین می‌رود فرد در زمان انجام کاشت با وجود هوشیاری هیچ‌گونه نگرانی نخواهد داشت.

از دیگر مزایای کاشت مو می‌توان به یکنواختی پخش موها اشاره کرد. در این روش به گونه‌ای عمل می‌شود که نحوه‌ی پخش فولیکولار طبیعی فرد دست نخورده باقی می‌ماند.

 

کاشت مو برای چه کسانی مناسب است؟


کاشت مو برای چه کسانی مناسب است؟

کاندیدای انجام عمل کاشت مو باید دارای رشد سالم مو در قسمت‌های پشتی و اطراف سر باشد تا بتوان از این نواحی به عنوان اعطا کننده استفاده کرد. اعطا کننده‌ها، قسمت‌هایی از سر هستند که گرافت‌ها (قلمه‌ها) و فلپ‌ها از آن نواحی گرفته می‌شوند. فاکتورهای دیگر، مانند رنگ و بافت مو و حالت موجی یا حلقه‌ای آن نیز ممکن است بر نتیجه‌ی عمل زیبایی تأثیر بگذارد. در تصمیم برای انجام این عمل موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • تعداد گرفت‌هایی که برای برآوردن نیاز شما احتیاج است.
  • تراکم موهای اعطا کننده
  • رنگ مو
  • رنگ پوست
  • بافت مو
  • طرح‌های آینده‌ی از دست دادن مو

چه عواملی بر انتخاب شیوه کاشت مو تأثیر می‌گذارند؟


کاشت مو باعث می‌شود تا فرد موهایی با ظاهر کاملاً طبیعی و سالم داشته باشد. نتیجه‌ی کاشت مو به عوامل مختلفی نظیر ژنتیک، الگوی کچلی و میزان ریزش مو بستگی دارد.

 

روش های جراحی کاشت مو


روش های جراحی کاشت مو

برای کاشت مو روش‌های متعددی وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود:

پیوند واحد فولیکولی

کاااشت

روش جراحی پیوند موی FUT یک روش است که برای برداشتن موهای اعطا کننده از پوست سر استفاده می‌شود. در این روش، یک نوار از پوست سر که حاوی موهای اعطا کننده است، از ناحیه‌ی امنی در پشت سر برداشته می‌شود. سپس این نوار به واحدهای مجزا تقسیم شده و موها به قسمت اعطا کننده دوباره پیوند می‌خورند. در این روش، موهای موجود در قسمت اعطا کننده به قسمت‌های کوتاه تقریباً یک تا چهار میلیمتری برش می‌خورند. سپس نوار FUT با بخیه‌ها بسته می‌شود و موی برش نخورده به صورت کامل قسمت اعطا کننده را پوشش می‌دهد. واحدهای مجزای فولیکولی با دقت از نوار اعطا کننده جدا شده و پس از مرتب سازی، به صورت گروه‌هایی شامل یک، دو، سه یا چهار مو به سایت‌های دریافت کننده منتقل می‌شوند. در این مرحله، توجه به توزیع، تراکم و زاویه‌ی پیوندها به منظور حصول نتایج طبیعی‌تر بسیار مهم است. در پایان فرایند، تمامی پیوندها دوباره چک می‌شوند و قسمت اعطا کننده برای مدت 24 ساعت با بانداژ پوشیده می‌شود.

استخراج واحد فولیکولی (FUE)

عمل-کاشت-مو

روش استخراج واحد فولیکولی (FUE)، یکی از روش‌های پیوند موی واحد فولیکولی است که در آن موهای دهنده از پوست سر برداشته می‌شوند. در این روش، با استفاده از یک وسیله‌ی خاص، یک برش کوچک و دایره‌ای در پوست اطراف واحد فولیکولی ایجاد می‌شود و سپس واحد فولیکولی از بافت اطراف جدا شده و سپس به‌صورت مستقیم از پوست سر برداشته می‌شود. سپس، سوراخ بازی کوچک در محل برداشته شده واحد فولیکولی باقی‌مانده و جراح کاشت مو، واحدهای کافی از فولیکول‌ها را برای پیوند موی برنامه‌ریزی شده برداشته و در محل مورد نظر قرار می‌دهد. این فرایند ممکن است یک یا دو ساعت زمان ببرد و در جلسات طولانی، ممکن است در بیش از دو روز متوالی انجام شود. پس از جراحی، زخم‌های قسمت اعطا کننده که اندازه‌ی تقریباً یک میلیمتری دارند، در فاصله‌ی هفت تا ده روز کاملاً خوب می‌شوند و جای آن‌ها، زخم‌های سفید رنگی در موهای پشت و اطراف پوست سر بر جای می‌مانند.

در این روش، پیش از برداشتن موهای دهنده، با استفاده از یک وسیله‌ی با نوک سوزنی باریک، قسمت‌های دریافت کننده‌ی کوچکی در قسمت طاس پوست سر ایجاد می‌شود. واحدهای فولیکول سپس به قسمت‌های دریافت کننده وارد می‌شوند و در آنجا به صورت فولیکول‌های سالم تولید کننده‌ی مو درمی‌آیند. ایجاد قسمت‌های دریافت کننده و قرار دادن پیوندهای فولیکول در هر دو روش FUT و FUE دقیقاً مشابه است، اما تفاوت این دو روش در ظاهر قسمت اعطا کننده و کیفیت و کمیت پیوندهای به دست آمده می‌باشد.

میکرو گرفت و مینی گرفت

در روش میکرو و مینی گرفت نوارهای پوستی حاوی فولیکول مو از قسمت‌های اهدا کننده مو برداشته شده و سپس بر روی قسمت دریافت کننده (قسمت بدون موی سر) جایگذاری می‌شوند. هر میکرو گرفت شامل چندین تار مو می‌شود در حالی که در هر مینی گرفت چیزی حدود 3 تا 4 شاخه‌ی مو قرار دارد.

فلاپ و کوتاه کردن پوست سر

جراحی فلاپ و کوتاه نمودن پوست سر بسیار قدیمی شده است و به دلیل عوارض شدید زیاد مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. چرا که در این روش‌ها بعد از کاشت مو بیمار به جراحی‌های اصلاحی پوست سر احتیاج دارد و این اصلاً به صلاح فرد نیست.

پانچ مو

در این روش موها به صورت دسته‌ای از قسمت اهدا کننده برداشته شده و درون حفره‌هایی که در قسمت بی موی سر ایجاد شده‌اند جایگذاری می‌شوند. این باعث می‌شود تا موی کاشته شده کاملاً مصنوعی و به صورت دسته دسته در قسمت جلویی سر قرار بگیرند و ظاهری درهم و شلخته داشته باشند.

بهبودی پس از کاشت مو


بهبودی پس از کاشت مو

کاشت مو یک پروسه‌ی غیر تهاجمی بوده و در بسیاری از مواقع به صورت سرپایی انجام می‌شود. به بسیاری از بیماران اجازه داده می‌شود تا موهای خود را بعد از دو یا سه روز شامپو بزنند گرچه باید از پوست سر تا مدتی بعد از جراحی در مقابل آفتاب و عفونت‌ها محافظت شود. علائم زخم به صورت طبیعی بهبود یافته و قرمزی ناحیه‌ی دریافت کننده خود به خود پس از یک هفته ناپدید می‌شود. همچنین بعد از کاشت مو بیمار باید برای چند روز آنتی بیوتیک مصرف کند.

نتایج کاشت مو


نتایج کاشت مو

موی حاصل از عمل کاشت مو، دقیقاً مثل موی طبیعی عمل کرده و بین دو تا چهار هفته بعد از کاشت می‌ریزد. بعد از آن ریشه‌ها شروع به جوانه زدن کرده و در طول زندگی باقی می‌مانند.پیوند مو به این معنی نیست که شما موهایی شیک و لوکس داشته باشید و نتیجه‌ی این عمل برای هر فرد متفاوت بوده و به کیفیت موهای طبیعی فرد بستگی دارد.

عوارض جانبی


عوارض جانبی

بروز موارد زیر بعد از عمل کاشت مو شایع است:

  • پوست سر کیپ شده، دردناک و متورم برای چند روز
  • پوسته پوسته شدن موقت در جایی که موها پیوند زده شده اند.
  • وجود حداقل یک جای زخم، گرچه بسیار مات بوده و تنها در صورتی قابل مشاهده است که موها خیلی کوتاه شوند.

 

 

هزینه‌ی انجام عمل کاشت مو


هزینه‌ی عمل کاشت مو ممکن است متغیر بوده و به اندازه‌ی منطقه‌ی طاس، روش برداشت پیوند (FUE در مقایسه با نوار)، کسی که پروسه را انجام می‌دهد و مکان جغرافیایی کلینیک بستگی دارد. هزینه‌ی عمل پیوند مو با فاکتورهای متعددی تعیین می‌شود:

  • روش برداشتن پیوند
  • تعداد پیوندهایی که در یک جلسه‌ی عمل نیاز دارید. این فاکتور بستگی به میزان طاسی شما دارد.
  • تراکم مورد نظر شما
  • ویژگی‌های موی شما که بر تراکم موی نتیجه اثر می‌گذارد.

معایب کاشت مو


  • از معایب فیزیکی کاشت مو می‌توان به این اشاره کرد که در حین انجام این عمل قسمت بزرگی از درمیس برای ایمپلنت مو برداشته می‌شود. پوست سر از فولیکول‌های مو در برابر آسیب دیدگی محافظت می‌کند. بنابراین در قسمت‌هایی که پوست سر برداشته می‌شود این فولیکول‌ها بسیار آسیب پذیر می‌شوند.
  • در مواردی که فرد نیاز به کاشت موی متراکم دارد نه تنها هزینه‌ی کاشت افزایش پیدا می‌کند بلکه زمان مورد نیاز برای کاشت نیز افزایش پیدا کرده و در طی چند جلسه انجام می‌شود.
  • در مواردی که مو به صورت انبوه کاشته می‌شود امکان زخم شدن و آسیب دیدن پوست سر وجود دارد.
  • گاهی به دلیل آسیب دیدگی و استفاده از برخی از داروها ممکن است موی کاشته شده از بین رفته و در نتیجه باعث هدر رفتن پول و وقت فرد شود.

سوالات متداول


سوالات متداول

آلوپسی چیست؟

آلوپسی یک اصطلاح پزشکی است که برای ریزش مو استفاده می‌شود. به طور کلی ریزش مو انواع مختلف دارد. آلوپسی معمولاً به دلیل یک بیماری و مشکل خود ایمنی پیش می‌آید. در این حالت سیستم ایمنی بدن فولیکول‌های مو را ویروس یا باکتری در نظر گرفته و به آن‌ها آسیب می زند. این پروسه بر روی عملکرد فولیکول‌ها تأثیر گذاشته و مانع رشد مو و در نهایت ریزش آن می‌شود. از دیگر دلایل آلوپسی می‌توان به بیماری‌ها، افزایش سن، استفاده از برخی از دارو و عوامل وارثتی اشاره کرد. آلوپسی قابل درمان نیست اما می‌توان به کمک دارو و کاشت مو این ریزش مو را جبران نمود و مو را وادار به رشد دوباره کرد.

آیا زنان نیز دچار ریزش مو و طاسی می‌شوند؟

بله زنان نیز دچار ریزش مو می‌شوند. ریزش مو و کچلی می‌تواند به صورت موقتی و یا دائمی هم در زنان و هم در مردان رخ دهد اما دلیل بروز آن در زنان هنوز به صورت کامل مشخص نیست. به هر حال این موضوع برای زنان و مردان به یک اندازه ناراحت کننده است. بیشتر افراد بر این باورند که کچلی فقط مختص مردان است در حالی که زنان هم بنا به دلایلی متفاوت از مردان دچار کچلی می‌شوند. از دلایل ریزش مو در زنان می‌توان به تغییرات هورمونی ناشی از یاسئگی و یا استفاده از داروهای ضد بارداری و همچنین استفاده‌ی بیش از اندازه از محصولات زیبایی مو اشاره کرد.

آیا استرس باعث ریزش مو می‌شود؟

از دیگر عوامل ریزش مو می‌توان به استرس اشاره کرد. در صورتی که فرد در محل کار خود تحت فشار قرار گیرد و یا زندگی پر از استرسی داشته باشد ممکن است دچار ریزش مو شود. استرس شدید باعث آزاد شدن هورمون‌های استرسی مانند کورتیزول می‌شود. این هورمون بر روی قسمت‌های مختلف بدن از جمله مو تأثیر می‌گذارد. هورمون های استرسی با ارسال سیگنالی به فولیکول‌ها از تولید و رشد مو جلوگیری می‌کنند. در این حالت مو به صورت طبیعی وارد چرخه‌ی استراحت و ریزش شده اما هیچ موی جدیدی جایگزین آن نمی‌شود  در نتیجه به مرور زمان از حجم مو کاسته می‌شود. اما ریزش موی ناشی از استرس به طور معمول موقتی است و زمانی که عامل استرس زا از بین رود متوقف می‌شود و مو رشد طبیعی خود را از سر می‌گیرد.

آیا استفاده از ژل، موس و اسپری‌های مو باعث ریزش مو می‌شود؟

استفاده از محصولات مویی که شامل موادی است که فرد به آنها حساسیت دارد، مانند شامپو یا رنگ‌های مو حاوی مواد شیمیایی، می‌تواند به موها آسیب برساند. استفاده مکرر از این محصولات می‌تواند به تدریج منجر به مشکلات جدی برای موها شود و باعث خشکی، زبری، شکنندگی و تقسیم شدن موها می‌شود. این مواد شیمیایی می‌توانند روغن‌ها و مواد مغذی مو را که موها را نرم و درخشان می‌کنند، از موها حذف کنند. عموماً زنان بیشتر از مردان از محصولات مراقبت از مو استفاده می‌کنند، اما مردان نیز به دنبال روش‌های مراقبت از مو و استفاده از محصولات موی مختلف هستند. عوارض استفاده بیش از حد از محصولات مراقبت از موی شیمیایی در زنان و مردان یکسان است، بنابراین اگر استفاده از یک محصول به موهای مردان آسیب برساند، احتمالاً بر روی موهای زنان نیز همان تأثیر را خواهد داشت.

کاشت موی سر تا چه میزان طبیعی خواهد بود

استفاده از پیشرفته‌ترین روش‌های کاشت مو به همراه مهارت‌های بی نظیر پزشک باعث می‌شود تا موی کاشته شده رشد مداومی داشته باشد و درست همانند موی طبیعی فرد به نظر برسد به طوری که نتوان موی کاشته شده را از موی طبیعی تشخیص داد. استفاده از مدرن‌ترین تجهیزات کاشت مو با استفاده از روش استخراج واحد فولیکولی و انتخاب جراحی زبردست و ماهر برای کاشت مو کمک می‌کند تا فرد بعد از کاشت مویی کاملاً طبیعی و زیبا داشته باشد. در صورتی که عمل کاشت مو با دقت و به درستی انجام شود حتی آرایشگر نیز قادر به تشخیص آن نخواهد بود.

آیا پروسه‌ی کاشت مو درد خواهد داشت؟

به طور معمول پزشک قبل از انجام عمل کاشت اقداماتی را برای کاهش درد و راحت بودن فرد در طول پروسه انجام خواهد داد. برای پیوند مو به قسمت‌های اهدا کننده و دریافت کننده‌ی مو بی حسی موضعی تزریق می‌شود. بر طبق گزارش ها بعد از تزریق بی حسی فرد در طول عمل هیچ‌گونه درد و ناراحتی را حس نخواهد کرد. گاهی برخی از پزشکان  در طول انجام عمل پیوند مو برای راحتی بیشتر فرد امکانت سرگرم کننده‌ای را در اختیار وی قرار می‌دهند. بعد از کاشت داشتن کمی درد و بی حس بودن پوست سر کاملاً طبیعی است. بیشتر افرادی که پیوند مو انجام داده‌اند به خصوص کسانی که از روش‌هایی که به بریدن پوست سر و بخیه احتیاجی ندارند استفاده نموده‌اند از پایین بودن شدت درد این پروسه شگفت زده شده‌اند.

ماندگاری موی کاشته شده چقدر است؟

میزان ماندگاری موی کاشته شده به تعداد واحدهای موی مورد نیاز برای کاشت بستگی دارد. به طور میانگین عمل کاشت مو 3 تا 4 ساعت زمان می‌برد اما این نیز بسته به روش کاشت می‌تواند تغییر نماید. به طور معمول یک جلسه کاشت مو که به صورت سرپایی صورت می‌گیرد و در آن چیزی بین 1500 تا 3000 واحد مو به پوست سر فرد پیوند زده می‌شود یک روز کامل زمان می‌برد. در بیشتر موارد عمل کاشت مو از صبح آغاز شده و تا شب ادامه خواهد داشت. عمل پیوند 500 شاخه مو فقط چند ساعت زمان می‌برد.

چه زمانی موی تازه کاشته شده شروع به رشد می‌کند؟

به طور معمول فولیکول‌های موهای کاشته شده 5 ماه پس از کاشت شروع به تولید موی جدید می‌کنند. بعد از این در هر ماه مو نیم اینچ رشد خواهد کرد. موی کاشته شده در ابتدا نازک خواهد بود اما با گذشت زمان به ضخامت آن افزوده خواهد شد. بعد از یک سال موی کاشته شده به طور کامل بالغ شده و برای همیشه به رشد خود ادامه خواهد داد.

آیا بعد از کاشت مو به عمل‌های جراحی ثانوی احتیاجی هست؟

اقداماتی که فرد بعد از کاشت مو باید انجام دهد به روش کاشت مو بستگی دارد. در روش پیوند واحد فولیکولی قسمت‌های کوچکی از پوست سر برداشته شده و فرد به بخیه و در نتیجه زمان استراحت طولانی‌تری احتیاج دارد. در حالی که در روش استخراج فولیکولی مو به دلیل این که پوست سر هیچ گونه بخیه‌ای لازم ندارد مدت زمان ریکاوری کاهش می‌یابد. بیشتر بیماران با گذشت 48 ساعت از کاشت مو می‌توانند از موی خود را شسته و از شامپو استفاده نمایند. و یک روز بعد از کاشت فعالیت‌های روزانه‌ی خود را از سر گیرند. در روش‌هایی که برای پیوند واحدهای کوچکی از پوست سر برداشته می‌شوند فرد باید تا 5 روز از انجام برخی از فعالیت‌ها خودداری نماید. به هر صورت بعد از پیوند مو پزشک با توجه به روش کاشت لیستی از بایدها و نبایدها را  در اختیار بیمار قرار خواهد داد.

آخرین مقالات

مشاوره رایگان شبانه روزی