علت و درمان پف زیر و بالای چشم

pofcheshm

اولین چیزی که سایر افراد در صورت شما به آن توجه می‌کنند، چشم‌های شما است. پوست زیر چشم بسیار ظریف و حساس است و به همین خاطر به سرعت تحت تاثیر عوامل درونی و محیطی قرار گرفته و بالا رفتن سن نیز تاثیر زیادی بر آن دارد. پوست ظریف زیر چشم نه تنها به آسانی چروک می‌شود بلکه در برخی موارد در زیر آن چربی و مایعات تجمع پیدا می‌کنند و در نتیجه زیر چشم حالت پف‌کردگی پیدا می‌کند. داشتن پوست شل و پف زیر چشم موجب می‌شود که چهره‌ی شما خسته، فرسوده و مسن به نظر بیاید و این موضوع از زیبایی و جذابیت چهره شما کم می‌کند.

اگر از داشتن پف زیر چشم خود و ظاهر ناخوشایند آن ناراضی هستید، باید بدانید که روش‌های متعددی برای درمان این مشکل وجود دارد. متخصصین کلینیک پوست و موی رازی پف زیر چشم‌های شما را بررسی می‌کنند و با توجه به شرایط شما، بهترین روش درمانی را به شما پیشنهاد می‌دهند. روش‌های درمانی ارائه شده در این کلینیک عبارتند از تزریق ژل، لیزر، رادیوفرکوئنسی، مزوتراپی و بلفاروپلاستی یا جراحی زیبایی پلک. این روش‌های درمان به شدت موثر و نتیجه‌بخش هستند و موجب از بین رفتن چربی اضافه در زیر چشم و کشیده شدن عضلات زیر چشم می‌شوند و بدین ترتیب زیبایی و جوانی را به چهره شما بازمی‌گردانند.

برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره یا رزرو نوبت با شماره‌های 02188334029 و 02188333259 تماس حاصل فرمایید.

[dopts id=”32″]

پف زیر چشم چگونه شکل می‌گیرد؟


پف زیر چشم یکی از مشکلات رایجی است که با پیری بیشتر می‌شود. با گذشت سن، بافت اطراف چشم‌ها، از جمله برخی از عضلات که پلک‌ها را نگه می‌دارند، ضعیف می‌شوند و نمی‌توانند پوست را به خوبی نگه دارند. این باعث می‌شود پوست چروکیده شده و افتاده به نظر برسد و چربی‌هایی که در حالت طبیعی در اطراف چشم قرار دارند، حرکت کنند و در زیر چشم تجمع پیدا کنند. این تجمع چربی‌ها موجب بروز حالت پف در زیر چشم می‌شود. در برخی موارد، مایعات نیز در ناحیه زیر چشم تجمع پیدا کرده و باعث تشدید حالت پف‌کردگی چشم‌ها می‌شود.

علت‌ها و دلایل


عوامل زیادی موجب تشکیل پف چشم می‌شوند، از جمله:

  • تجمع مایعات در زیر چشم‌ها
  • تغییرات هورمونی در بدن
  • اختلالات خواب
  • درماتیت یا آلرژی
  • عوامل ارثی
  • عوامل مربوط به سبک زندگی فرد (سیگار کشیدن، خوردن غذای شور، خوردن کافئین زیاد)
  • کمبود آهن
  • کم‌آبی بدن

درمان پف زیر چشم


کرم مخصوص پف زیر چشم

pofcheshm5

محصولات زیادی هستند که برای درمان پف چشم و ورم چشم تولید می‌شوند. در هنگام انتخاب این محصولات بهتر است به دنبال کرمی باشید که دارای کافئین، رتینول، سلول‌های بنیادین گرفته شده از سیب، تتراپپتید و یا ترکیب دیگری از این عناصر باشد. این محصولات موجب تقویت بافت و ساختار پوست می‌شوند و در نتیجه حالت افتادگی و شلی پوست اطراف چشم را برطرف می‌کنند. متاسفانه، تاثیرات این کرم‌ها و ژل‌ها بسیار قابل توجه نیست و تغییر چندانی ایجاد نمی‌کند و همین نتایج جزئی نیز موقتی هستند و ماندگاری ندارند.

درمان پف زیر چشم با لیزر

pofcheshm6

لیزردرمانی یک روش کم تهاجمی برای کشیدگی و لیفت پوست است تا بدین ترتیب، پف‌کردگی زیر چشم‌ها نیز برطرف شود. به طور کلی این روش موجب تحریک بدن برای تولید کلاژن بیشتر می‌شود. کلاژن ماده‌ای است که موجب انسجام و سفتی پوست می‌شود و این ماده بیشتر در پوست زیر چشم  به معنای جوانی، زیبایی و سلامت بیشتر پوست این ناحیه است. روش لیزردرمانی می‌تواند برای برخی از بیماران در همان جلسه‌ی اول بسیار مفید و موثر باشد در حالی که برای برخی دیگر نیاز به تعداد جلسات درمانی بیشتری باشد.

رادیوفرکوئنسی برای رفع پف زیر چشم

pofcheshm7

در این روش با تاباندن امواج رادیوفرکانسی بافت زیرین پوست گرم می‌شود. این کار به تولید کلاژن بیشتر در پوست کمک می‌کند و در نتیجه بافت زیر پوست انسجام بیشتری پیدا کرده و حالت افتادگی پوست و پ برطرف می‌شود. با کشیده شدن پوست و منسجم شدن آن، پف‌کردگی زیر چشم‌ها نیز برطرف می‌شود.

تزریق ژل

pofcheshm8

در بسیاری از موارد، پف زیر چشم به دلیل کاهش حجم در ناحیه زیر پلک پایین ایجاد می‌شود. اما خوشبختانه، از طریق تزریق ژل یا چربی می‌توان این کاهش حجم را جبران کرده و پف زیر چشم را برطرف کرد. ژل‌های هیالورونیک اسید مانند ژوودرم (Juvéderm) و رستیلین (Restylane) معمولا برای این منظور استفاده می‌شوند و نتایجی با ماندگاری بالا و ظاهری طبیعی دارند. این ژل‌ها رطوبت را به خود جذب کرده و آن را نگه می‌دارند و در ناحیه‌ای که پف‌کردگی وجود دارد، تشکیل یک پد بافتی می‌دهند که موجب حجم دادن به این ناحیه و مرطوب نگه داشتن پوست می‌شود. همچنین، تزریق ژل می‌تواند تولید کلاژن طبیعی در پوست را نیز موجب شود.

جلسه‌ی درمانی تزریق ژل برای درمان پف زیر چشم حدود 15 دقیقه زمان می‌برد. برای پر کردن ناحیه‌ای که دچار کاهش حجم شده است، از یک کانولای مخصوص استفاده می‌شود که خطر ورم زیر چشم و کبودی را کاهش می‌دهد. ژل هیالورونیک اسید از طریق این کانولا به ناحیه زیر چشم تزریق می‌شود و پف زیر چشم را از بین می‌برد. مدت زمان بهبودی بعد از تزریق ژل تقریباً صفر است و نتایج آن نیز بلافاصله بعد از تزریق قابل‌ مشاهده هستند. ژل تزریق شده در زیر چشم به تدریج طی 18 تا 24 ماه جذب می‌شود.

مزوتراپی
pofcheshm9

در صورتی که ناحیه زیر چشم دارای چربی اضافه باشد، می‌توان این چربی‌ها را به روشی غیرجراحی به نام مزوتراپی از بین برد. در این روش، هر دو هفته یک بار، یک سری تزریقات میکرو در ناحیه‌ای که چربی‌ها تجمع پیدا کرده‌اند، انجام می‌شود. مواد فعال موجود در محلول مزوتراپی موجب حل شدن چربی‌ها شده و همچنین گردش خون را در این ناحیه افزایش می‌دهد. برای رسیدن به نتایج مورد نظر معمولا لازم است که 2 تا 4 جلسه‌ی درمانی با فواصل دو هفته‌ای انجام شوند. بعد از هر جلسه‌ی درمانی ممکن است تا 24 ساعت در این ناحیه، تورم خفیفی وجود داشته باشد.

بلفاروپلاستی (جراحی زیبایی پلک)

pofcheshm10

جراحی زیبایی پلک یا لیفت بلک که با نام بلفاروپلاستی نیز شناخته می‌شود می‌تواند حالت افتادگی پوست زیر چشم، پف زیر چشم‌ها و حالت خسته‌ی چشم را برطرف کرده و بدین ترتیب ظاهر چشم‌ها و پوست اطراف آن را جوانسازی کند. در این روش چربی، پوست و حتی بافت عضلانی اضافی از پلک بالا یا پایین برداشته می‌شود.

جراحی زیبایی پلک بالا

در این روش روی چروکی که همیشه در حالت عادی در پلک بالایی ایجاد می‌شود، برش داده می‌شود و از طریق این برش، پف‌کردگی پلک بالا برطرف می‌شود. برای رفع پف‌کردگی پلک بالا، چربی‌های اضافه برداشته شده یا جابه‌جا می‌شوند، عضلات پلک جمع شده و کشیده می‌شوند و پویت اضافی پلک برداشته می‌شود. جای زخم برش جراحی نیز در چروک طبیعی پلک بالایی پنهان می‌شود.

جراحی زیبایی پلک پایین

در این روش، انواع مشکلات زیر چشم مانند افتادگی پلک پایین، پف زیر چشم و گودی یا سیاهی زیر چشم، با استفاده از بلفاروپلاستی برطرف می‌شوند. برای انجام این روش، از سه تکنیک مختلف استفاده می‌شود:

1. جراحی از طریق ملتحمه (Transconjunctival Blepharoplasty): در این روش، یک برش کوچک در داخل پلک ایجاد می‌شود و از طریق آن، چربی‌ها استخراج شده و یا جابه‌جا می‌شوند.

2. بلفاروپلاستی با فشار دوطرفه (Pinch blepharoplasty): در این روش برای از بین بردن چروک و افتادگی پلک پایین، مقداری از پوست اضافه‌ی پلک به دقت برداشته می‌شود.

3. بلفاروپلاستی زیرجلدی (Transcutaneous blepharoplasty): در این روش، شلی افتادگی پوست زیر چشم و پف‌کردگی آن به طور همزمان درمان می‌شود و این کار از طریق برشی که در خط رویش مژه ایجاد شده، انجام می‌شود. این گزینه معمولا تنها برای بیمارانی به کار می‌رود که نیاز به اصلاحات بسیار بیشتری دارند که این تغییرات و اصلاحات را نمی‌توان با ترکیبی از روش‌های قبلی ایجاد کرد.

پیشگیری


برای پیشگیری از پف کردن چشم‌ها چند کار می‌توانید انجام دهید:

  • چشمان خود را نخارانید و با دست آن‌ها را مالش ندهید. اگر چشم شما خارش دارد، روی آن کمپرس سرد قرار دهید.
  • از مصرف مواد تحریک‌کننده مانند سیگار خودداری کنید.
  • تا جای ممکن از بروز آلرژی خودداری کنید.
  • مقدار زیادی آب و مایعات بنوشید تا بدن شما سموم خود را دفع کنید.
  • از خیار، چایی کیسه‌ای و دیگر مواد مشابه برای رفع پف زیر چشم استفاده نکنید. غذاها دارای باکتری‌هایی هستند که می‌توانند موجب عفونت شوند.
  • ویتامین مصرفی خود را بیشتر کنید.
  • از مصرف زیاد الکل خودداری کنید.
  • از مصرف زیاد نمک خودداری کنید.
  • برای پیشگیری از پف کردن چشم‌ها با پزشک خود مشورت کنید.

آخرین مقالات

مشاوره رایگان شبانه روزی